perjantai 1. helmikuuta 2013

Perjantai on rullapäivä

Jos Pohjois-Helsingissä sijaitseva lähiruokakauppa Liike 51 on tuttu, niin sitten ymmärrät mikä päivä perjantai on. Jos ei ole, niin kerron toki!

Perjantai on epävirallinen rullapäivä, sillä silloin saa Liike 51:stä tuoreita rullia eli vietnamilaisia riisipaperikääröjä herkullisilla täytteillä dipin kera. Rullat valmistaa ja paikalle tuo keskustassa sijaitseva Rulla. Saatavilla on neljän kappaleen satsi, joissa yleensä vaihtoehtoina on kalainen, vege tai lihaisampi joukkio. Valikoima ei ole lukkoon lyöty, joten jos omanmakuiset tai mieleisenmääräiset rullat kiinnostavat, kannattaa ottaa yhteys ennen viikon puoliväliä Liike 51:n kauppiaaseen.

Takuutuoretta

Olen aiemmin syönyt vietnamilaistyyppisiä riisipaperinyyttejä ravintola Bambussa, mutta ne olivat suuri pettymys. Kääröjen sisällä oli jotain kummallista rouskuvaa hiekkamaista hippua ja kastikkeena oli huononmakuinen majoneesi. En tykännyt.
Rullan tarjonnasta olen kuullut pelkkää hyvää, siksipä kerrankin tämä perjantaisatsin hakeminen.

Tuossa ylempänä onkin kuvallisenkirjallisena oma kalaisa rullakkoni, ja tässä itse ruoka kotona tarjoiltuna:
Läpikuultavaa herkkua kera oman saalatin sekä hapankaalin.

Kuinkahan usein hoen blogissani sanaa "herkku" ...? Ihan sama, sillä herkku on herkku eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Eli hyvää oli!
Dippi oli jokin jännä ja maukas sweet&sour tyylinen etikka(?), joista loput käytin salaatinkastikkeena.

Kannattaa käydä Liike 51:ssä rullapäivänä, tai ottaa yhteys itse Rullaan, jos alkoi makustaa.
Pitsaperjantait hiiteen, perjantaisin rullataan!Ei kommentteja: