sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannuksenjälkeisbrunssi


Olen brunssien sekä muuten vain pitkien ja hartaiden aamiaisten ystävä. Tänään olikin tiedossa hemmottelua minulle sekä rakkaalle Änilleni, kun suuntasimme Sandron kehutulle brunssille Helsingin Kallioon. Tietysti pöytävaraus oli tehty varmuuden vuoksi jo hyvissä ajoin: sinne kun ei suuren suosionsa vuoksi aina noin vain lampsita.
   Etukäteen Sandrosta olin kuullut pelkästään positiivista palautetta, ja sen ruokatarjonnastaankin tiesin niiden perusteella, että se on välimerellistä, kasvispainotteista sekä herkullista. Vaikka olin tietoinen muiden hehkutuksista, ennakko-odotuksia Sandroa kohtaan minulla silti ollut, joten avoimin mielin sekä tyhjin vatsoin astuin sitten sisään ravintolaan. 

Brunssipöydät tosiaan notkuivat herkkuja! Alkuruokapuolelta löytyi mm. aivan taivaallista hummusta, herkullisia tuoreita taateleita, raikkaita hedelmiä sekä raikasta tsatsikia. Itseltäni jäi omien makumieltymyksieni takia maistamatta feta-taateli-kuskus, viininlehtikääryleet, sekä juustotäytteiset pienet punaiset vihannekset, jotka kaikki edustavat brunssipöydän yhtenäistä Välimeri-linjaa.

Lämmintä hyvää

Lämpimiä ruokia oli tarjolla kolmea, joista yksi jäi lihan takia maistamatta. Sen sijaan kala-kasvissyöjän lautaselle päätyi nannaa sahramiuunilohta ihanien sinisimpukoiden kera sekä mozzarellauunikasvispaistosta. Ne munakoisonpalaset, ne simpukat, ah!

Juustoa fiiliksellä

Väliruoaksi ystäväiseni fiilisteli juustoilla, saksanpähkinöillä sekä taateleilla. Minä puolestani maistelin jogurttia mansikoiden kera. Jogurtti oli varmaan brunssin ainut heikko kohta, ja syykin on ihan yksinkertainen: jogurtissa olleet mansikat olivat pakasteesta, joten niiden sulaessa koko jogurtti muuttui vetiseksi. Lisäksi jogurtinsyöntiajoitukseni oli vähän huono, sillä jogurttivati oli tyhjentynyt jo sen verran, että sitä oltaisiin pian taas täytetty. Jos siis olisin odotellut vähän aikaa, olisi paksua jogurttia ollut mansikoiden seassa enempi kuin juuri sillä hetkellä.
Vetinen jogurtti

Jälkiruokapöydässä oli baklavaa, hedelmiä sekä pehmoisentahmaisenhyviä suklaaleivospaloja. Smoothietakin oli muuten tarjolla kahta sorttia: baani-mangoa sekä mansikka-banaania. Jälkiruoan kanssa maistui pehmeä minttutee (ja kahvinjuojille oli myös kahvia).

Tyhjät lautaset, täydet vatsat

Sandrossa vatsansa saa todellakin täyteen mitä herkullisimmalla tavalla! Brunssin hinta oli 19,90 ja siihen sisältyi myös kuohuviinilasillinen. Herkullista, tuoretta, välimerellistä, kasvispainotteista, itsetehtyä... Hemmetin hyvää! Olen myös tyytyväinen, että jokainen ruokalaji oli maustettu viisaasti eikä minkään jälkeen tullut mitään valkosipulidöfistä. 
   Lisäksi Sandron brunssin tarjonta on positiivista vaihtelua normaaleille mysli-puuro-leipä-jogurtti-aamiaisskenelle. En väitä, että perinteiset brunssit olisivat huonoja tai turhia, mutta kyllä ulkona syödessä on kiva välillä syödä jotain muuta kuin sitä mitä kotonakin (vaikka ihan mieluusti syön puuroa missä tahansa... :D ).

Jeps, suosittelen tasokasta Sandroa muillekin ja toivotan oikein hyvää juhannuksen jälkeisiä!

Ei kommentteja: