maanantai 2. joulukuuta 2013

Satumaista ruokaa

Ihan metriksen kulmalla...

Satu Silvon perustama ja omistama ravintola Silvoplee Helsingin Hakaniemessä on lempiravintolani. Siksi olinkin aivan innoissani, kun ravintola muutti isoihin uusiin remontoituihin tiloihin. Samalla piteni ruokalinjasto ja lounailun kylkeen tuli ihastuttava smoothiebaari raakakakkuineen. Ja kyllä kelpaa herkutella!

Valoa ja tilaa

Uusiutunut Silvoplee ei ollut plekästään isompi ruokatarjonnaltaan vaan ruokailutilaakin oli reippaasti enemmän. Lisäksi ravintolan toinen seinä on oikeastaan pelkkää ikkunaa Toiselle linjalle, mikä tuo reippaasti luonnonvaloa sisälle.
   Tietysti tämä uusi tila on ehkä lounassruokalamaisempi edellisen tunnelmallisen pikku "luolan" sijaan, ja lämmönhukka ainakin avajaispäivänä oli melkoinen: vaikka istuin seinustalla nurkassa, pääsi vetävä kylmä ilma sisään niin että oisi kyllä kannattanut pitää takki päällä. Lisäksi lämminkin ruoka viileni, mitä edesauttoi tietysti avajaispäivän alkuruuhka, minkä seuraksena kassajonossa sai seistä sellaiset viitisen minuuttia.
   Plussaa tulee kahdesta ruoanpunnitus- ja maksupisteestä, mikä nopeuttaa syömäänpääsemistä huomattavasti. Lisäksi ennen maksujonoa hidasti vehnänorasjuomien tuorepuristus samalla kun annosta punnittiin, mutta nyt on kaikenmaailman viherpirtelöiden puristukset ja sekoitukset onnellisesti siirretty smoothiebaarin puolelle.

Silvopleessa siis saa oman ruoka-annoksensa kerätä kattavasta ruokalinjastosta ja siitä maksetaan painon mukaan.

.Ruoka Silvopleessa on vaan niin taivaallisen hyvää! En ymmärrä, miksen itse osaa tehdä noin maittavaa ruokaa. Jokin vaan omissa maustamistaidoissa vaan mättää... :D Ja parastahan monien mielestä Silvopleen ruoissa on, että ne maistuvat täyteläisiltä ja jopa kermaisilta sisältämttä voita saati kermaa.
   Ja kertaakaan ei ole jäänyt nälkä sieltä lähtiessä. Ja jos nälkä on yllättänyt ruokailun jälkeen turhan aikaisin, on vika ollut omassa annoksen koostamisessa eli on tullut unohdettua ottaa lautaselle tarpeeksi niitä proteiinipitoisia kasvisksia.
   Tietysti halpaahan Silvopleessa syöminen ei ole, mutta raaka-aineiden laatu seka tuoreus perustelkoon puolestaan. Maksan kyllä mielelläni terveellisestä, luomusta sekä hyvästä ruoasta.

Valikoimaa on!

Smoothiebaariin on oma sisäänkäynti, jota moni asiakas erehtyi tässä avajaispäivänä kaiketi luulemaan pääsisäänkäynniksi. Tästä pienestä, mutta pippurisesta kulmauksesta saa smoothieta, mehua, kuumaa juomaa, muuta huomaa sekä erilaisia raakaherkkuja ostettua syötäväksi paikanpäällä tai mukaan.
   Nyt on raakaherkkujen valikoimakin laajentunut! Taisi olla vain pari ei-raakaa jälkkäriä tarjolla (jotka olivat kuitenkin vegaanisia). Iloisesti yllätyin myös suolaisista raakapiiraista. Pitää joku kerta maistaa!

Mun shotti

Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni ihan sitä kaikista aidointa viherjuomaa eli tuorepuristettua ohranorasmehua. Se maistui... ruohoisalta. :D Ei siis mikään herkku ensikertalaiselle, mutta ihana henkilökunta minua vähän varoittelikin ja kehotti ottamaan vettä kyytipojaksi. Ohranorasjuomaa saa kolmessa eri annoskoossa: 0,25; 0,5 sekä 1desilitrassa. Tällaiselle aloittelijalle riitti pieni. :) Ehkä vielä innostun ja hankin itsellenikin jonkin sortin mehulinkopuristimen... :D Toistaiseksi viher- ja superfoodjauheet ovat ajaneet vähän samaa asiaa.

Satu kertoi minulle, että ravintolan alakerrassa on myös pop-up vaatekkauppa. Lisäksi Silvopleessa on myynnissä muun muassa kirjoja terveydestä kiinnostuneelle, raaka- sekä vegaanipatukoita, teetä sekä haudukkeita ja muuta mukavaa pientä valmistuotepurtavaa.

Silvoplee on myös pidentänyt aukioloaikojaan. Smoothieta saa jo aamuvarhaisesta sekä ruokaakin on tarjolla pidempään. Hurjan hyvä juttu! Tässä 9.12. alkavan viikon aukioloajat ennen joulua:
Kasvisravintola ma–pe klo 11–20, la 11–18
Smoothiebaari ma–pe klo 8–20 la 10–18

Suosittelen pistäytymään paikanpäällä ja syömään hyvin!

Ei kommentteja: